SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Градоначелнику- Драгану Ђиласу-21.04.10.

Удружење такси-предузетника Ул. Мурска 14 Београда-СИТАБ Београд
Управни одбор Тел 063/853-54-64
www.sitab.rs
е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Градоначелнику града Београда
Г-дину Драгану Ђиласу


Поштовани,

Обраћамо Вам се као нашем Градоначелнику у име преко 1.000 такси-предузетника Београда који су чланови СИТАБ-а,са захтевом за састанак како би у личном контакту дали предлоге које воде унапређењу такси службе у Београду. Понављамо наш :

ЗАХТЕВ ЗА САСТАНАК

Напомињемо да смо се више пута писаним путем обраћали Вама и члану градског већа Дејану Малом по питању такси предузетништва, давали конкретне предлоге, указивали на садашња ситуација на коју немамо права утицаја јер одлуком од 24.10.2008. године решењем градоначелника Београда број 020-3063/08 формирана радна група за унапређење ауто такси превоза путника у граду Београду, и да су изабрани представници такси возача Александар Бјелић, Теодор Гаћеша, Миливоје Армуш и Љубомир Велагић. Ситуација се битно изменила од тада, и предлажемо да уважавајући новонасталу ситуацију донесете нову одлуку и формирати нову Радну групу.

Сматрамо да СИТАБ мора имати своје представнике у радној групи јер:
• Такси-предузетнике мора представљати легитиман представник такси предузетника
• Обзиром да нисмо такси возачи, већ такси-предузетници који својом личном имовином гарантују све новчане обавезе према држави, морамо имати право да дајемо предлоге који ће унапредити наше радно окружење
• Такси-предузетници Београда који су условљени Одлуком о ауто-такси превозу из 2005 године о испуњавању норматива ЕУРО 3 на нашим возилима, због чега је од нас 7.800, 7.000 подигло кредите, задужило се или купило аутомобиле од мин 7.000 е, што представља улагање у јавни сервис Београда од 49 милиона еура, даје за право да будемо активни учесници у доношењу одлука које се тичу нашег опстанка
• И поред свега горе наведеног, опстанак такси-предузетника и наших породица је угрожен недоношењем прописане цене на коју неће моћи постојати могућност давања попуста, иако за то законска оправданост постоји. Такво обећање постоји, и прописана цена је неопходност за просто преживљавање такси-предузетништва у Београду.

Постоји још оправданих разлога за састанак са Вама,а надамо се да су и ови довољни да Вам укажемо на неопходност састанка такси-предузетника са Вама, како би у међусобном разговору успели да нађемо излаз из садашње лоше ситуације у којој се налазимо.

Молимо Вас да уважите чињеницу да су се такси-предузетници незадовољни садашњим стањем и представљањем наших интереса самоорганизовали са жељом да унапреде своје радно окружење, и закажете састанак са нама.

Предложене тачке састанка од стране СИТАБ-а су следеће:

1. Захтев да СИТАБ као легитимни представник такси-предузетника буде у новоформираној радној групи за праћење и унапређење стања ауто-такси превоза путника у граду Београду
2. Доношење прописане цене ауто-такси превоза као меру за оздрављење и увођење реда у такси превозу Београда и спречавање непримереног шаренила цена
3. Образложени уочени недостаци у обављању инспекцијског надзора у ауто-такси превозу
4. Предлози за унапређење такси делатности


СИТАБ је струковно удружење такси-предузетника које захтева да се наши легитимни интереси заступају од стране изабраних представника такси-предузетника . Наводимо извод из статута СИТАБ-а:
Члан 1
Удружење СИТАБ (у даљем тексту удружење) је добровољно, невладино и непрофитабилно удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области побољшања рада такси-предузетника.
Члан 2
Циљеви удружења су:окупљање такси-предузетника радо повећања добити, побољшања услова рада и обезбеђивање правне, економске и социјалне сигурности.

Молимо Вас да уважите наш захтев, да именујете нову радну групу у коју ће у складу са новонасталом ситуацијом као легитиман и репрезентативан представник такси-предузетника бити увршћен и СИТАБ као струковно удружење такси-предузетника, како би се како би партнерским приступом донели права решења садашње ситуације, у корист наших суграђана и гостију града Београда, као и скоро 8.000 такси-предузетника Београда и њихових породица.

Очекујемо Ваш позитиван одговор.

Удружење такси-предузетника Београда СИТАБ,
Председник Управног одбора
Владо Булатовић

_________________________
Ул. Мурска 14
Тел 063/853-54-64
е-маил : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.sitab.rs