SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Прописане цене - Дејану Малом -16.03.10.

Удружење такси-предузетника
Београда-СИТАБ
Ул. Мурска 14
Тел 063/853-54-64,
е-mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.sitab.rs
Г Р А Д Б Е О Г Р А Д – Г Р А Д С К А У П Р А В А
ЧЛАНУ ГРАДСКОГ ВЕЋА
г-дину Дејану Малом


Поштовани,

Подсећамо Вас на ваше обећање који се тиче прописане цене такси превоза у Београду, изнетом на последњем састанку у Дирекцији за јавни превоз почетком фебруара на којем смо присуствовали као легитимни представници такси-предузетника.

На самом састанку сте нам обећали да ће се прописана цена такси превоза бити на скупштини града Беграда у другој половини фебруара, и да ће се донети одлука о увођењу прописане цене такси-превоза најкасније до краја фебруара.На том састанку сте дали налог Александру Ђукићу да ресорна служба направи калкулацију цене такси превоза уважавајући све улазне параметре, како би своју одлуку о увођењу прописане цене могли да образложите на самој скупштини, јер би сама калкулација показала оправданост нашех захтева.

Обзиром да улазимо у другу половину марта, и да касните са обећањем скоро месец дана, тражимо одговор од Вас на следећа питања:

1.Зашто сте одустали од свог обећања, и зашто оно није испуњено?
2.Шта треба да урадимо да се наш легитиман захтев за прописаном ценом, за који постоји правно упориште, и испуни?
3.Знате ли да неиспуњењем нашег захтева и Вашег обећања:
а) економски упропаштава такси-предузетник
б) подстиче појава дампинга, које врше удружења која запошљавају нерегуларне таксисте
ц) доводи у сумљу вашу доследност и добру намеру да се питања која се тичу такси-предузетника и реше
д) остаје могућност преваре наших корисника, јер поједине такси-асоцијација рекламирају попуст на позив, а онда попуст не важи за одређен износ (заштићена цена), чиме се доводи у заблуду корисник превоза
е) несавесни таксисти врше наплате и преко садашње цене


На самом састанку сте поменули да одлука о доношењу прописане цене има и политичку тежину...

За такси-предузетнике прописана цена представља први корак ка оздрављењу наше професије,увођења у ред свих основних параметара и правила како би успели да се изборима са свим обавезама које имамо према држави и граду и које желимо да испунимо, почев од плаћања пореза, испуњење норматива еуро 3.
Такође, неувођење прописане цене, за нас представља и немогућност да испунимо обавезе према својим породицама,које издржавамо од нашег посла...

Нас политика не занима, хоћемо да радимо и зарадимо.Не желимо да се политичка питања решавају преко наших леђа, да се наши захтеви који нису политичке природе, третирају као такви, већ да се схвате као оправдани захтеви такси-предузетника.

СИТАБ представља такси-предузетнике који желе да се питања којима се унапређује такси сервис у Београду почну партнерски решавати између града и легитимних представника такси-предузетника, у корист наших суграђана и посетиоца Београда.Надамо се да и Ви желите да се питања за које сте и ви одговорни као Председник радне групе за питања такси превоза, почну решавати и покрену са мртве тачке.

Од Вас очекујемо искрен одговор на наша отворена питања, како би могли да стекнемо поверење у Вас и ваше намере, док са наше стране можете очекивати заиста захтеве које се тичу искључиво унапређења саме такси делатности у Београду, као и подршку свим вашим идејама које могу да унапреде наше радно окружење.

Такође Вас подсећамо да смо Вам на поменутом састанку предали захтв да СИТАБ као легитимни представник такси-предузетника Београда, као легитиман и равноправан члан радне групе за унапређење такси-превоза присуствује састанцима које водите као председник радне групе.Обзиром да се ради о питањима која се пре свега тичу такси-предузетника, представници такси-предузетника морају да присуствују, дају своје коментаре и усвајају одговарајуће предлоге.Без легитимних представника такси-предузетника, рад и закључци Радне групе немају смисла ни легитимитет.
Обзиром да је захтев предат пре више од месец дана како вама тако и преко писарнице, молимо Вас да нам одговорите и испуните наш захтев.


Остајемо са дужним поштовањем,Председник Управног одбора СИТАБ-а


______________________
Владо Булатовић