SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Министарству за државну управу и локалну самоуправу

Струковно удружење такси-предузетника                                                               Ул.Мурска14                                                                                                        Београда-СИТАБ                                                                                                           Београд
           Управни одбор                                                                                                    Тел 063/853-54-64
                                                                                                                                              www.sitab.rs
          Бр.143-24/21.09.2010.                                                                          е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Министарству за државну управу и локалну самоуправу
Министру Милану Марковићу


ЗАХТЕВ


Поштовани Министре,

     Струковно удружење такси-предузетника Београда које има  преко 1.300 чланова од укупно 7.000 такси-предузетника  у Београду, Вам се обраћа са Захтевом да нам помогнете да остваримо своја права у области представљања такси –предузетника пред локалном самоуправом, како би легитимни представници такси-предузетника имали учешћа и права на доношење одлука који се тичу такси-предузетника.

      Наиме, Струковно удружење такси-предузетника СИТАБ, већ годину дана покушава да оствари своје легитимно право представљања такси-предузетника у Радној групи за унапређење и праћење такси превоза града Београда којом председава члан градског већа Дејан Мали.  

Обраћали смо се  Градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, Дејану Малом, Дирекцији за јавни превоз, и написали преко 30 дописа са нашим захтевом да као легитимни представници такси-предузетника уђемо у радну групу  (сви дописи се налазе на нашем сајту WWW.SITAB.RS ), а обзиром да преко 1.300 такси-предузетника који су чланови СИТАБ-а својим бројем одавно испуњавају услов репрезентативности, на наше захтев добили смо одговор да решењем из 2008.-e године радна група формирана, и да се њима обратимо за помоћ.

Прилог 1: Допис Секретаријата за саобраћај-Сектора за такси превоз oд 22.02.2010.год

   Указујемо на чињеницу да чланови радне групе које је именовао Градоначелник  су власници диспечерских центара немају легитимитет такси-предузетника јер нису изабрани од стране такси- предузетника па самим тим  и не могу да представљају такси-предузетнике, већ су изабрани између себе,  од стране власника диспечерских центара, којих у Београду има око 14.

   Са друге стране, један од именованих представника је Синдикат  такси-возача Независност,  који може да представља искључиво лица која имају статус запослених, а којих у Београду има укупно 49.

Прилог 2 : Допис Секретаријата за саобраћај-Сектора за такси превоз бр. IV-08 бр. 344-401/10 од 02.07.2010.,

Самим  игнорантски став  који  исказују Органи локалне самоуправе  према  захтеву Струковном удружењу такси-предузетника СИТАБ, који бројем својих чланова испуњава  све  законске услове  за заступање такси-предузетнике,  заслужује Вашу пажњу  као и реакцију како би се заштитила права  такси-предузетника који су  грађани Београда и држављани Републике Србије.

     Онемогућавање легитимних представника такси-предузетника да учествује у раду радних група локалне самоуправе која доноси Одлуке која се и односе на такси-предузетнике, представља кршење основних грађанских и Уставних права држављана Републике Србије.


  Обзиром да Дирекција за јавни превоз ради  Измене и допуне Одлука о такси превозу града Београда у чијем доношењу учествују именовани чланови радне групе из 2008.год, захтевамо да  нам по хитном поступку помогнете да остваримо своја права у области представљања такси –предузетника пред локалном самоуправом, како би легитимни представници такси-предузетника имали права и учешћа у  доношењу одлука који се тичу такси-предузетника,чиме би Одлуке  биле и обавезујућа за нас.

    Напомињемо да у се све Одлуке на локалном нивоу органи локалне самоуправе морају донети у сарадњи са овлашћеним представницима такси предузетника.

Очекујемо Ваш одговор.

С поштовањем,

Струковно удружење такси-предузетника Београда  СИТАБ,
    Председник Управног одбора
            Владо Булатовић

_________________________