SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Градоначелнику Драгану Ђиласу 10.06.2010.год

Удружење такси-предузетника                                                                             Мурска 14                                                                                                              Београда-СИТАБ                                                                                                      Београд
 Управни одбор                                                                                                           Тел 063/853-54-64
                                                                                                                                         www.sitab.rs
                                                                                                                           е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

град Београд
Градоначелник
госп. Драгану Ђиласу


Предмет: Захтев за решавање такси превоза

 

Дописом бр. Г 3513 од 03.06.2010. (последњи) обратили смо Вам се са више захтева (измена састава Радне групе за решавање проблема такси превоза у граду, утврђивање прописане цене такси услуга, хитна промена рада Инспекцијске службе, издавање решења о забрани рада low cost taksi-ја у Београду) и указали на озбиљна реаговања дела управе, такси предузетника и јавности (застој у одговорном раду управе и иницијатора, недовољна одлучност код дефинисања природе делатности и приоритета у нормативном регулисању, појава квази текси превоза, одсуство рада са туристичким капацитетима града).

Презентујући проблеме, посебно указујући на законодавне активности у ресорним министарствима, тражили смо да се одржи састанак са Вама, управо због чињенице да надлежне управе које Вам дефинишу предлоге за промене постојећег стања у такси превозу (нпр. актуелно повећање цене превоза, које ни овога пута није решило проблем прописаних цена, сходно законској регулативи), не дају пројекције за дужи период, што узрокује све чешћу појаву нових иницијатива које нису сагласне интересима корисника и самих такси предузетника и остављају све већи простор за хаотично стање у овом сегменту.

Имајући у виду статутарни положај и овлашћења градоначелника, наши предлози за одржавање састанка са Вама, а не продужавања консултација и размене информација са деловима градске управе,  више су него оправдани.


Очекујемо Ваш хитни и позитиван одговор.

 


Удружење такси-предузетника Београда  СИТАБ,
    Председник Управног одбора
            Владо Булатовић

________________________