SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Мин.Полиције пријава

Ministarstvo unutrašnjih poslova,                                                                             U Beogradu 11.03.2015.god

 Min. Nebojša Stefanović

Zahtev za sastanak, zbog flagrantnog kršenja zakona i nepostupanja inspekcije

Obrazloženje: 

Poštovani

Po drugi put Vam se obraćamo.

Strukovno udruženje taksi-preduzetnika Beograda SITAB se bavi predstavljanjem taksi preduzetnika grada Beograda.Kao predstavnici taksi preduzetnika grada Beograda učestvovali smo u radnoj grupi koja je radila na izradi Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je trebalo da reši neke od problema koje onemogućavaju naš opstanak. Imamo i  svoja udruženja  Novog Sada SITANS i Kragujevca SITAK, okuplja i predstavlja taksi-preduzetnike tih gradova.

                    Problem je to što se u praksi ispostavilo da inspekcija koja bi trebalo da sprovodi zakon i suzbija davanje popusta i nezakonit taksi prevoz to ne radi,pojedine taksi asocijacije čak bez ikakve odgovornosti umrežavaju „ divlje taksiste“, jer ponavljamo inspekcija ne postoji.         

Da postoji  opravdana sumnja da se tako nešto namerno toleriše, u Prilogu 1 Vam dostavljamo informaciju da je inspekcija u 2013. godini napisala 1 (jednu) 2014 godini napisala 10 (deset), a dnevno se napravi 4.000 prekršaja.  Postoji li i lični interes  da se nazakonito ponašanje ne suzbija, ne znamo, ali je priznaćete neverovatno da se dnevno napravi 4.000 prekršaja, a inspekcija napiše deset prijava..

  Regularni taksisti poštuju zakon, ne daju popuste jer je to kažnjivo, poštujemo minimalnu cenu taksi usluga koju grad propisuje jer nam ona koliko toliko omogućava plaćanje poreza i održavanje vozila u ispravnom stanju, a o zaradi…

                      Ko nas štiti od dampinga cena? Zašto inspekcija ne radi svoj posao? Treba li i mi da prestanemo da poštujemo zakon, da ne plaćamo porez i ostalo kao savesni građani ove zemlje?DA vozimo stranke u neispravnim vozilima i svakodnevno ugrožavamo bezbednost naših korisnika i ostalih učesnika u saobraćaju, jer pre svega inspekcija samim nečinjenjem podstiče nezakonit rad pojedinih taksi asocijacija i taksi preduzetnika. 

Postoji li lični interes saobraćajnih inspektora i odgovornih za sprovođenje zakona? Rezultati njihovog rada daju ozbiljnu sumnju da je to tako.

Očekujemo Vaš pisani odgovor.

 

SITAB