SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Пријава за попуст

144-04/2014.  Београд  11.03.2015.                                                                                                               

 

 ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Премијеру Александру Вучићу

МИНИСТРАСТВО САОБРАЋАЈА

Министру Зорани Михаловић

Градоначелнику града Београда

Синиши Малом

МИНИСТАРСТВУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Мин.Небојши Стефановићу

 Поновљена Пријава због несавесног рада у струци и пропуста у раду бр.3

Поштовани Премијеру,  Министри и Градоначелниче,

 По трећи пут понављамо пријаву против Секретаријата за инспекцијске послове ГРАДСКЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА  који се бави контролом такси превоза, на коју нико од надлежних не реагује

Везано за пријаву против Секретаријата за инспекцијске послове ГРАДСКЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА  који се бави такси превозом, Пријава се односи на следеће:

      У Београду постоје такси асоцијације које несметано дају попуст, или врше дампинг цене услуга такси превоза. Свакодневно се направи сада и 4.000 вожњи са попустом.  Ниједна пријава се не испише од стране инспекције ни против таксиста ни против те асоцијације. Ко кога ту штити, како је то могуће?

           Не видимо разумно објашњење да се такве појаве допуштају, оправдано сумњамо  да се ради о нераду или о нечијем интересу да се такве појаве не решавају. Очигледно да инспекција толерише да се такве појаве дешавају, када сви таксисти знају да Голд , Ало, Алфа  такси асоцијација и њени чланови дневно 4.000 вожњи са попустом направи, док инспекција НИЈЕДНУ пријаву не напише. Објашњење да је то тешко доказати не прихватамо, плаћени су да то раде па што то и не раде? Можда имају свој лични интерес или договор са њима да то не раде. Резултати њиховог рада по питању сузбијања попуста и дивљака дају разлога за оправдану сумњу да је то тако.

Поштовани,

                 СИТАБ се 10.07.2013. године обратио Управном инспекторату при МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ, подносећи Пријаву због несавесног рада и пропуста у раду, против Секретаријата за инспекцијске послове ГРАДСКЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА.

                  Управни инспекторат при МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ је доставио одговор СИТАБ-у у коме нас обавештава да је нашу пријаву са свим пратећим документима у виду прилога, доставио Министарству саобраћаја као надлежном за даље поступање.Свима Вама смо се обратили и Дописом број  144-03/2014.  Београд  29.09.2014

Ми више не знамо коме да се обраћамо, дописи се само прослеђују, а нема поштене воље да се питања реше, док поштени такси предузетници који раде по Закону пропадају и не добијају никакву заштиту по питању елементарних обавеза правне државе да заштити савесне грађане.

                    Обзиром да се ради о Пријави због несавесног рада и пропуста у раду који смо упутили Управном инспекторату а који је нашу Пријаву доставио Министарству саобраћаја као надлежном министарству,  од Управе полиције и Градоначелника такође очекујемо хитност у решавању наше Пријаве.

            Да су наше сумње оправдане, доказујемо и информацијама из Прилога 1 у коме се наводи званичан податак  да је 2013 написана 1 (једна) пријава а 2014 године 10 (десет) пријава за  попуст.Због дампинга цена од стране дивљих таксиста и такси предузетника који не плаћају порез, савесни такси предузетници који су до сада плаћали порез не могу да опстану.

 Ко штити савесне такси предузетнике? Зашто ми плаћамо казне за рецимо знака забрањено пушење 10.000 РСД, а дампинг минималне цене такси услуга се толерише? Како се у осигуравајућим кућама цене осигурања поштују, цене техничког прегледа такође? Зашто се не санкционисањем давања попуста стимулише непоштовање закона? Зашто инспекција ништа не ради?

 Постоји ли одговорност за не спровођење јавних овлашћења чиме се незаконите радње стимулишу? Важи ли Закон у такси превозу и мора ли да се поштује у сваком погледу?Постоји ли Закон који штити поштене такси предузетнике, или он важи само за кажњавање поштених такси предузетника, док се дампинг минималне цене такси превоза намерно толерише?

 Очекујемо Ваше поступање и писани одговор.

 

Струковно удружење такси-предузетника

СИТАБ