SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se

Popust i ostalo

Бр.144-08/14 Београд, 8.12.2014.год.

Градоначелнику града Београда

Синиши Малом

Предмет : Захтеви за санкционисање попуста и издавање кровних ознака нерегуларним таксистима

Поштовани,

У Београду такси асоцијације сваки дан прекрше закон 2-3.000 пута давањем попуста на позив. Сви то знају, цео град то зна само инспекција ништа не ради по том питању.

Добијамо одговоре да не могу да казне такси асоцијацију, већ такси-предузетнике који то раде(прилог 1).

1.Зашто се једноставно не одузме сагласност за обављање такси превоза тим такси асоцијацијама?Ако за то не постоји законска могућност, унесите је у Одлуке града Београда. Увек се ради о истим такси асоцијацијама ( прилог 1 и 4) ко њих штити?.

2.Зашто се тим такси-предузетницима не одузме такси дозвола јер њихов једини разлог рада у тим такси асоцијацијама је то да дају попуст, јер другачије и не могу да раде у тим такси асоцијацијама?

Ово је чињеница, не можете да радите у тим такси асоцијацијама уколико не дајете попуст.

Невероватна је чињеница да имате 2.000 дивљих таксиста у Београду које ми свакодневно срећемо на улици, а инспекција годишње напише 2012.године 69 2013.године 39 захтева ( Прилог 2)

У 2014.години нисмо добили конкретан број, али је број пријава када те две такси асоцијације дневно направе 2-3000 вожњи са попустом минорна и смешна.Како да плаћамо порез када таксисти који не плаћају порез (зарада на таксију је сада сведена на 30% бруто зараде) дају попуст од 20% (када дају попуст нема зараде ни пара за порез)

Лоптица се пребацује на прекршајни суд Прилог 5).Па да ли је могуће да те пријаве од 2011 и раније нису рашаване, ако је тако и то је разлог више да мањамо Одлуке како би се повећала овлашћења инспекције по питању дивљака и фирми који стимулишу незаконит попуст, као и такси предузетника који дају попуст.

СИТАБ мора бити у радној групи за праћење и унапређење такси превоза, јер једини искрено заступа интересе такси предузетника. Ако желите да чујете праве проблеме такси предузетника, закажите нам састанак и указаћемо Вам на проблеме. Захтев постоји још из 2012.године. (прилог 3)

Очекујемо Ваш писани одговор, и стојимо Вам на располагању.

С поштовањем,

За СИТАБ,