SITAB

Strukovno
udruženje
taksi
preduzetnika

Registrujte se


Postovani posetioče i članovi SITAB-a,

SITAB je osnovan 2009-te godine i registrovan  kao strukovno udruženje taksi-preduzetnika sa osnovnim ciljem  zastupanja i odbrane  interesa taksi-preduzetnika  pred  lokalnom i republičkom upravom.Sindikat ne može da zastupa taksi-preduzetnike jer su samozaposleni, taksi preduzetnici nisu u radnom odnosu, i nemaju poslodavca.

Jedan od prvih uspeha SITAB-a je zaustavljanje  usvajanja predloga Izmena Odluka grada Beograda  od 24.03.2009.god. kojim se stvarala mogućnost da pravna lica na licenciranim vozilima zapošljava više vozača!Ukoliko se to desi , to je kraj za taksi preduzetnike.TO NE SME DA SE DOZVOLI, i zajedno moramo da sprečimo takvu mogućnost

SITAB postoji tri godine,želimo svoje znanje i iskustvo, kako pozitivno tako i negativna, podelimo sa svim kolegama u Srbiji.Taksi-preduzetnika u Srbiji ima preko 17.000, udruženi možemo sebi mnogo da pomognemo da rešimo probleme koji nas sve muče.

Prioriteti za koje se zalažemo su:

1.DA svaki taksi-preduzetnik dobije licencu za obavljanje taksi prevoza, sa pravom da je ustupi ili proda

2.Za ekonomsku cenu taksi prevoza, bez prava na damping popustima, kako bi mogli da radimo i zaradimo,  i plaćamo poreze

3.Određen-limitiran broj taksi prevoznika za svaku opštinu ili grad, i sankcionisanje nezakonitog taksiranja

4.Da taksi-preduzetnici imaju pravo zastupanja i da daju predloge u državnim organima po pitanju Zakona, Odluka i propisa koji se tiču taksi-preduzetnika

U Zakon smo 2011-te uneli termin najniža ekonomska cena taksi prevoza, čime smo stali na put dampingu cena taksi prevoza, ili onoga što su dispečeri nazivali popust! Ovo je prvi uspeh koji smo ostvarilii za dve godine, čime smo sistem okrenuli da takis-preduzetniku bude bolje.

Zakon je izglasan, Gradska vlast ga ne primenjuje.Zašto je to tako, upitajye se.Nakaradna primena (ili neprimena) zakona šteti nam, našim porodicama, jer nemožemo da preživimo od svog rada.Hoćete li da se to promeni?

POZIVAMO SVE TAKSI-PREDUZETNIKE U SRBIJI  DA NAM SE JAVE KAKO BI IM POMOGLI DA U SVOJIM GRADOVIMA OSNUJU STRUKOVNA UDRUŽENJA TAKSI-PREDUZETNIKA I PRIDRUŽE SE SITAB-U, KAKO BI UDRUŽENIM SNAGAMA OSNOVALI JAKO REPUBLIČKO STRUKOVNO UDRUŽENJE TAKSI-PREDUZETNIKA I  USPELI DA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA  UNAPREDIMO SVOJE RADNO OKRUŽENJE   RADI OBEZBEĐIVANJA PRAVNE, EKONOMSKE I SOCIJALNE SIGURNOSTI ZA SVE TAKSI-PREDUZETNIKE U SRBIJI

Osnovan je SITANS Novi Sad, SITAK-Kragujevac, SITAS- Smederevo .Cilj nam je da u svakom gradu u Srbiji osnujemo organizaciju koja ce zastupati taksi-preduzetnike.

Želimo da se interesi taksi-preduzetnika Beograda zastupaju sa pozicija taksi-preduzetnika, od strane izabranih predstavnika naše struke i iz naših redova, jer jedino tako možemo odbraniti naše interese.

JEDNA OD KAZNI ZA TO ŠTO ODBIJAMO DA SE SAMOORGANIZUJEMO, UDRUŽIMO I UČESTVUJEMO U ODLUČIVANJU O NAŠOJ SUDBINI, ЈЕ ТО ŠТО ТО SADA  RADI KO HOĆE, KAKO NJEMU I NJEGOVOM INTERESU ODGOVARA,  A NE BRINE O INTERESU TAKSI-PREDUZETNIKA jer sadašnji predstavnici i nisu taksi-preduzetnici!

Pozivamo sve taksi-preduzetnike Beograda da pročitaju sve naše dopise koji se nalaze na ovom sajtu,razmisle o našem radu  i pridruže nam se kako bi zajedno uspeli da odbranimo  i ostvarimo interes taksi-preduzetnika. Ako sami sebi ne pomognemo, niko neće.

Javite se!!!
S poštovanjem vaš SITAB